Az ország 5 helyszínén indul újra a Jövő Tehetségei program 36 kelet-magyarországi középiskolás tett üzleti angol nyelvvizsgát a Tungsram programja révén

Hajdúböszörmény – 36 hajdúböszörményi és kisvárdai középiskolás kapta meg szerdán üzleti angol nyelvvizsga-bizonyítványát, amelyet a Jövő Tehetségei (Future Talents) program egy éve alatt szereztek meg. A Tungsram programjában megismerkedhettek a gyárak és az üzleti élet működésével is. A kezdeményezés szeptembertől megújul: a Tungsram kiterjeszti gyárainak helyszínére, így a két eddigi városon kívül Újpesten, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is bekapcsolódnak középiskolák, 90 fölé növelve a létszámot.


Teljes sikerrel zárult a Tungsram Jövő Tehetségei (Future Talents) nevű, középiskolásoknak szóló karrierprogramjának első éve, hiszen mind a 36 résztvevő letette az Europro B2 üzleti angol nyelvvizsgát. A programot 2017 áprilisában indította még a GE Lighting, amelynek magyarországi egységeit idén áprilisban átvette a Tungsram Group, amely elkötelezett maradt a kezdeményezés iránt. A Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium és a kisvárdai  diákok a nyelvtanuláson kívül ellátogattak a cég újpesti, hajdúböszörményi és kisvárdai telephelyeire is, ahol megismerkedhettek azzal, hogyan zajlik egy üzleti tárgyalás, a döntéshozatal, valamint a világítástechnikai termékek gyártása. Szerdán a hajdúböszörményi Petőfi Házban összegyűltek a diákok, tanáraik és a program szervezői, hogy ünnepélyes bizonyítványosztással zárják az első évet.

 

 A diákok kemény munkája arra ösztönöz minket, hogy ne csak folytassuk, hanem bővítsük a programot – jelentette be Jörg Bauer, a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója az eseményen. – A Tungsram mind az öt gyárának helyszínéül szolgáló település vagy városrész egy-egy középiskolájában elindul a Future Talents. Így Hajdúböszörményen és Kisvárdán kívül Budapest IV. kerülete, azaz Újpest, valamint Nagykanizsa és Kisvárda is bekapcsolódik a programba, amely több mint 90 diák üzleti angoltanításáról és gyárlátogatásáról gondoskodik. 

 

 Jörg Bauer hozzátette, hogy Hajdúböszörmény legnagyobb munkáltatójaként és a többi városban is igyekszik a Tungsram a közösség részévé válni, és támogatni a helyi oktatást akár ilyen módon, akár például duális képzés formájában. – A Jövő Tehetségei programot kiegészítésnek tekintjük a magas színvonalú iskolai oktatás mellé, olyan tudás megszerzésében segítünk, amely a közoktatásnak nem feladata.

A résztvevő tanárok, diákok, szülők közös munkája ez a remek eredmény – mondta Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere. – Ez is része annak, amit a szakma úgy hív, hogy „hozzáadott pedagógiai érték”.

 

A diákok is megcsillogtatták tudásukat a rendezvényen, angol nyelvű prezentációkat mutattak be, és videót is forgattak.

  • Én a program során találtam meg azt a szakmai területet, amellyel később foglalkozni szeretnék – mondta Galgóczy Vivien, a kisvárdai gimnázium 11. osztályos tanulója. – A vállalati látogatások során érdekelni kezdett a HR, ezt szeretném tanulni a jövőben.
  • A nyelvtudáson kívül magabiztosságot adott az üzleti környezetben, könnyebben kifejezzük magunkat ilyen helyzetekben - tette hozzá a középiskola két másik tanulója Szászi József és Matyus György.

 

 A zárógálát megelőző este és azt ünnepelvén a Tungsram fényfestést tartott a Bocskai István Gimnázium homlokzatán, amelyet örömmel fogadtak a környéken élők..

 

További képekért kattints ide

Take our passion for light and share it with your friends:

THERE ARE 2 MORE ARTICLES TO READ

Go to news